Poesia i Mercè Galí, un tàndem rodó… i fi! Entrevista a Llibres al Replà.

Una entrevista “Confinada” que em va fer en Pep Molist al Blog de “Llibres al replà”. Gràcies Pep!

Poesia i Mercè Galí, un tàndem rodó… i fi!

Rere un recull de poesia per a infants hi ha la feina i les dèries d’un poeta, però també, la feina i les dèries d’un il·lustrador. El més habitual és abordar els llibres posant el focus en el text que hi trobem i en el seu escriptor, però avui ho capgirarem com un mitjó. Posarem la mirada en les il·lustracions i en el seu il·lustrador, un professional que en fa la seva lectura, que interpreta els poemes, que combina conceptes i formes, que els embolcalla amb els seus traços i els apropa al lector.

Mercè Galí és, de ben segur, la il·lustradora catalana que més reculls de poemes per a infants ha il·lustrat. La simplicitat, el dinamisme i la precisió dels seus dibuixos són tan particulars que esdevenen fàcils d’identificar i, també, d’embadalir-s’hi al davant i d’admirar. La seva mestria i la seva aportació al gènere són innegables i molt lloables.

Amb ella, ens hem trobat a la terrassa virtual del núvol, allà on la imaginació es fa tan gran que fins i tot l’has de frenar:

…hi bufava una brisa suau, la temperatura era primaveral, els pipiripips treien el cap al bell mig dels camps de blat, les orenetes hi planejaven arran, les escopinyes tenien gust de mar, i la cervesa, un aroma afruitat.

LINK de  L’entrevista: LLIBRES AL REPLÀ

 

Share Post :

More Posts